soundArt 05 - Program Fredag | Program Lördag | Pressinformation | Boigrafier och verkkomentarer

 

 
 

soundArt

Hämta en PDF med all information om HIDEsoundArt05


Tid och plats:
Fredagen den 5 augusti kl. 15.00-16.15 i Helge Ands kyrkoruin, Visby.
Lördagen den 6 augusti kl. 15-23 i Hide Kulturbrott, norr om Slite.
För tredje året i rad arrangeras Hide SoundArt av tonsättarna Pär Johansson, Jan Liljekvist och konstnären C.Anders Wallén. Under Hide SoundArt presenteras många olika slags ljudkonst och elektronmusik. i år ligger fokus på installationer.
Fredagen den 5 augusti gästspelar vi i Helge Ands kyrkoruin i Visby, där det blir konsert med elektroakustisk musik av Daniel Eideholm, Pär Johansson och Jan Liljekvist. Ruinen fylls av 8-kanaligt surroundljud och videokonst av C. Anders Wallén och Zachris Trolin – en garanterat stämningsfull upplevelse.

I Hide Kulturbrott, lördagen den 6 augusti, kan man från kl. 15 möta konstnärer och tonsättare i arbete med ljudkonst och interaktiva installationer. De medverkande är Joakim Algulander, Daniel Eideholm, Pär Johansson, Maria Lilja, Jan Liljekvist, Anna Romgard, Zachris Trolin och C.Anders Wallén.
Kl. 21-23 avslutas lördagskvällen med en konsert med elektroakustisk musik med live-inslag. Gästartist är Anna Lindal, violin. Sjökrogen serverar från kl. 19-23.
Fri entré till samtliga evenemang! Det går bra att komma och gå när man vill.
Hide SoundArt 2005 stöds av EMS (Elektroakustisk Musik i Sverige/Rikskonserter) och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.
Kontaktpersoner:
Pär Johansson
Jan Liljekvist
C. Anders Wallén
Hide Kulturbrott är ett konstnärligt forskningsprojekt och en scen i ett nedlagt kalkbrott på norra Gotland. Verksamheten startades 1993 av fyra konstnärer som sedan dess har inbjudit andra konstnärer och artister till samarbete i brottet.

 

 
 

 

Vägbeskrivning: HIDE Kulturbrott, Hideviken på norra Gotlands ostkust,
ca fyra mil norr om Visby i Hellvi socken.

30/07 2005

sommarensProgram | Hompage |